Flytta hit

Området Sävjaomradet_bild2

Stadsdelen Sävja är som eget litet samhälle med det mesta inom nära avstånd. Här finns affärer, låg-, mellan- och högstadieskola, förskola och fritidshem. Det är nära till fritidsgård, bibliotek, sporthall och ridklubb. Det finns också en vårdcentral med apotek och till Sävja kyrka är det någon kilometer. Cirka tre kilometer söderut ligger Graneberg med båthamn och bad invid Mälaren. Bussförbindelserna till Sävja är goda, bussarna går ofta och det är nära till busshållplatsen.

Kommunikationer

Kommunikationerna till och från Sävja är mycket bra, hit går busslinjerna 5, 12 och 42. Närmaste hållplats för linje 5 och 42 är Smålandsvägen och för linje 12 är den närmaste Skåneresan.

Dagtid på vardagar går linje 5 var tionde minut, gångavståndet till hållplatsen är cirka fem minuter. Resan till Uppsala C tar cirka 20 minuter med linje 5. Övriga linjer är servicelinjer och har en annorlunda linjedragning.

För planering av resa med kollektivtrafiken rekommenderar vi ULs hemsida, ul.se.

Vad finns i kvarteret?

Bostadsrättsföreningen Blekinge består av fyra gårdar med ett punkthus på varje gård.  Det finns gott om parkeringsplatser för både boende och gäster. Gårdarna har minimalt med biltrafik och har även lekplatser för barnen. I två punkthus finns en tvättstuga utrustad med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp/torkrum.

I varje punkthus finns ett cykelförråd i källarplan.

Fastigheter och lägenhetsyta

Föreningen består av femton fastigheter med sammanlagt 152 lägenheter, samt parkeringsytor bestående av carportar, parkeringsplatser med el-plintar och gästplatser.

Vid kontakt med myndigheter är fastighetsbeteckningen Sävja 54:1. Lägenhetsnumret som ska uppges externt är fyrsiffrigt och står i det övre högra hörnet på ytterdörren, t.ex. 1301. Lägenhetsnumret tillika medlemsnumret som används inom föreningen är en till tre siffror långt och står i det övre vänstra hörnet på ytterdörren, t.ex. 99.

Fastigheternas totala bostadsyta är 12 789 m². Byggår 1991 – 1992. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Protector. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning av föreningens hus sker via fjärrvärme.

BRF Blekinges 152 lägenheter varierar i storlek och yta enl följande:

Planritningar

Nedan finns planritningarna för de olika lägenheter som finns inom föreningen. Ritningarna är baserade på originalritningar från när fastigheterna byggdes, lägenheterna kan därför ha förändrats något och ritningarna är inte helt skalenliga.

2 rok, 61,0 m²
2 rok, 64,5 m²
2,5 rok, 77,2 m²
3 rok, 76,0 m²
3 rok, 76,6 m²
3 rok, 84,2 m²
4 rok, 94,0 m²
4 rok, 95,4 m²
4 rok, 102,3 m²
4 rok, 108,1 m²
4 rok, 111,5 m²

 

Lägenheter till salu just nu

Just nu är lägenheterna nedan ute till försäljning. Kontakta respektive mäklare för mer information.

Hemnet bostadsbevakning - Blekingevägen, Uppsala De 30 senaste upplagda bostäderna som matchar din bevakning: Blekingevägen, Uppsala

 • Blekingevägen 17
  på 21 februari, 2019 vid 08:54

  Välkommen till en rymlig tvåa med trivsamt och naturnära läge i Sävja. Lägenheten är mycket välplanerad och här känns inget rum för litet. Boarean om 64,5 kvm fördelar sig över en hall med garderob och klädkammare, ett ljust kök med matplats för ca 6 personer (många fler om stämningen är god), ett rymligt vardagsrum med utgång till balkongen i västerläge, sovrum med plats för dubbelsäng, arbetsplats och garderober, samt ett väl tilltaget badrum med badkar och tvättmaskin. Brf Blekinge är en stabil förening med god ekonomi. Styrelsens långsiktiga arbete med att lägga om lånen, utföra renoveringar i enlighet med underhållsplanen och omförhandlingar av avtal och tjänster gör att man har kunnat sänka avgifterna flera år i rad. Här bor du nära staden, men med naturen inpå knuten. Lunsenskogen erbjuder fin avkoppling med natursköna strövområden, skidspår och möjlighet till svamp- och bärplockning. Om du är hundägare så är det fantastiskt. I närområdet finns mataffär, apotek, vårdcentral, skola och förskola. Från Sävja tar det endast tio minuter med bil till centrum. Bra bussförbindelser med täta turer samt belysta cykelbanor till centrum. Här är det lätt att trivas! […]

 • Blekingevägen 1
  på 13 februari, 2019 vid 13:45

  Välplanerad fyra med balkong i sydväst! Internet ingår. Välkommen till Blekingevägen 1 i naturnära läge intill Lunsens Naturreservat. Här erbjuds en fin rymlig lägenhet på 95,4 kvm med balkong i perfekt sydvästläge. Bostaden nås bekvämt med hiss från markplan och passar utmärkt till barnfamiljen med sina tre stora sovrum, två badrum, rymligt kök och vardagsrum med utgång till balkong. Det barnvänliga området har flera lekplatser och nära till både skogsområden och service såsom skola, förskola, affär och vårdcentral. Stor bra förening som sänkt avgiften. Internet ingår. Här bor man riktigt bra! Välkommen med din visningsanmälan. […]

 • Blekingevägen 15
  på 8 februari, 2019 vid 15:15

  I ett härligt naturskönt läge finns nu chans att förvärva en fräsch 2:a om 63 kvm med stor balkong. Välskötta gårdar med flertalet lekplatser ger dig ett tryggt och barnvänligt boende. Närhet till busshållsplats med täta avgångar är en stor fördel för dig som bor här. Tilltalande, fritt läge med fin utsikt. Välskött och populär förening som löpande underhåller sina byggnader. Många flyttar hit för naturen, lugnet och för de vackra omgivningarna. På Blekingevägen bor du med närhet till skola och förskola, vårdcentral, pizzeria och närbutik. Varmt välkommen på visning! […]

 

Information till mäklare- frågor och svar

Vad ingår i månadsavgiften?
– I månadsavgiften ingår värme, vatten, ett grundläggande tv-kanalpaket, den fasta kostnaden för ip-telefoni (samtalskostnad tillkommer) samt bredband till en hastighet av 10 Mbit/s. Varje medlem kan själv lägga till de tjänster den önskar, t.ex. fler tv-kanaler eller snabbare bredband. Beställningar görs direkt hos Telia.

 

Finns det någon obligatorisk syssla som föreningens medlemmar måste delta i?
– Nej.

 

Kötid/antal personer i kö för både garage- och parkeringsplats?
– Parkeringsplats med elstolpe för motorvärmare finns oftast tillgänglig vid inflyttning. Kötid för carport är cirka två år. Köanmälan görs på föreningens kontor.

 

Gemensamma utrymmen?
– På Blekingevägen 2 finns en fullutrustad övernattnings- och kalaslokal med fyra bäddar och plats för middag för tolv personer. Bokning av lokalen sker på föreningens kontor.

– Övriga utrymmen som finns att nyttja i föreningen är tvättstugor med tre tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och ett torkrum i varje, samt cykel- och barnvagnsförråd.

 

Finns det beslut om några större reparationer eller ombyggnader?
– Enligt underhållsplanen. Se även Pågående och planerade projekt samt Genomförda projekt.

 

Finns det beslut om några kommande avgiftshöjningar eller -sänkningar?
– Inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget, de senaste tre åren har dock en avgiftssänkning skett årligen på totalt 10,5%.