Flytta hit

Området Sävjaomradet_bild2

Stadsdelen Sävja är som eget litet samhälle med det mesta inom nära avstånd. Här finns affärer, låg-, mellan- och högstadieskola, förskola och fritidshem. Det är nära till fritidsgård, bibliotek, sporthall och ridklubb. Det finns också en vårdcentral med apotek och till Sävja kyrka är det någon kilometer. Cirka tre kilometer söderut ligger Graneberg med båthamn och bad invid Mälaren. Bussförbindelserna till Sävja är goda, bussarna går ofta och det är nära till busshållplatsen.

Kommunikationer

Kommunikationerna till och från Sävja är mycket bra, hit går busslinjerna 5, 12 och 42. Närmaste hållplats för linje 5 och 42 är Smålandsvägen och för linje 12 är den närmaste Skåneresan.

Dagtid på vardagar går linje 5 var tionde minut, gångavståndet till hållplatsen är cirka fem minuter. Resan till Uppsala C tar cirka 20 minuter med linje 5. Övriga linjer är servicelinjer och har en annorlunda linjedragning.

För planering av resa med kollektivtrafiken rekommenderar vi ULs hemsida, ul.se.

Vad finns i kvarteret?

Bostadsrättsföreningen Blekinge består av fyra gårdar med ett punkthus på varje gård.  Det finns gott om parkeringsplatser för både boende och gäster. Gårdarna har minimalt med biltrafik och har även lekplatser för barnen. I två punkthus finns en tvättstuga utrustad med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp/torkrum.

I varje punkthus finns ett cykelförråd i källarplan.

Fastigheter och lägenhetsyta

Föreningen består av femton fastigheter med sammanlagt 152 lägenheter, samt parkeringsytor bestående av carportar, parkeringsplatser med el-plintar och gästplatser.

Vid kontakt med myndigheter är fastighetsbeteckningen Sävja 54:1. Lägenhetsnumret som ska uppges externt är fyrsiffrigt och står i det övre högra hörnet på ytterdörren, t.ex. 1301. Lägenhetsnumret tillika medlemsnumret som används inom föreningen är en till tre siffror långt och står i det övre vänstra hörnet på ytterdörren, t.ex. 99.

Fastigheternas totala bostadsyta är 12 789 m². Byggår 1991 – 1992. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Protector. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning av föreningens hus sker via fjärrvärme.

BRF Blekinges 152 lägenheter varierar i storlek och yta enl följande:

Planritningar

Nedan finns planritningarna för de olika lägenheter som finns inom föreningen. Ritningarna är baserade på originalritningar från när fastigheterna byggdes, lägenheterna kan därför ha förändrats något och ritningarna är inte helt skalenliga.

2 rok, 61,0 m²
2 rok, 64,5 m²
2,5 rok, 77,2 m²
3 rok, 76,0 m²
3 rok, 76,6 m²
3 rok, 84,2 m²
4 rok, 94,0 m²
4 rok, 95,4 m²
4 rok, 102,3 m²
4 rok, 108,1 m²
4 rok, 111,5 m²

 

Lägenheter till salu just nu

Just nu är lägenheterna nedan ute till försäljning. Kontakta respektive mäklare för mer information.

Hemnet bostadsbevakning - Blekingevägen, Uppsala De 30 senaste upplagda bostäderna som matchar din bevakning: Blekingevägen, Uppsala

 • Blekingevägen 13
  på 13 november, 2018 vid 13:44

  Välkommen till en välplanerad 2:a med inglasad stor balkong. Här kommer du in i en rejäl möblerbar hall, som leder vidare till stort kök med plats för matbord 4-6 personer. Vardagsrum med mycket ljus och utgång till solig balkong, samt ett generöst sovrum. Bra förvaring i form av stor klädkammare. Sävja är ett uppskattat bostadsområde med bra service inklusive matbutik och samtidigt är det enkelt att ta sig till city via den fina cykelvägen, med buss eller bil. Här finns gott om plats för barn och ungdom med fotbollsplaner, nyrenoverade lekparker mm och för många är koloniområdet ett självklart val på en ledig dag. Men viktigast är nog närheten till skogen. Ett naturreservat med alla möjligheter till rekreation, bär- och svampplockning, lek och motion Varmt välkomna med er visningsanmälan! […]

 • Blekingevägen 5
  på 12 november, 2018 vid 13:58

  Välkommen till en välplanerad 3:a , högst upp i huset med balkong i perfekt solläge! Här kommer du in i en rejäl hall, som leder vidare till stort kök med plats för matbord 4-6 personer. Vardagsrum med mycket ljus och utgång till solig balkong, samt två generösa sovrum. Bra förvaring. Sävja är ett uppskattat bostadsområde med bra service inklusive matbutik och samtidigt är det enkelt att ta sig till city, via den fina cykelvägen, med buss eller bil. Här finns gott om plats för barn och ungdom med fotbollsplaner, nyrenoverade lekparker mm och för många är koloniområdet ett självklart val på en ledig dag. Men viktigast är nog närheten till skogen. Ett naturreservat med alla möjligheter till rekreation, bär- och svampplockning, lek och motion. På Lucia anordnas traditionellt Luciakaffe i Lunsentorpet i samarbete med bl a Friluftsfrämjandet, dit man vandrar via en del av Upplandsleden. Varmt välkommen på visning! […]

 • Blekingevägen 5
  på 3 september, 2018 vid 09:01

  Fast pris - Bostaden säljs utan budgivning till fast pris. Kontakta mäklaren för visning. Välkommen till en lägenhet med rymd och utrymme för hela familjen. Planlösningen är flexibel och för den som behöver kan man med enkelhet sätta upp en vägg för att få ytterligare ett sovrum. Bostaden erbjuder stora sovrum, två st badrum, rymligt kök samt ett vardagsrum med härligt ljusflöde. Ifrån vardagsrum har man utgång till balkong i soligt läge. I byggnaden har man bekvämligheter såsom tvättstuga, hiss ifrån markplan, förråd samt barnvagnsförråd. […]

 

Information till mäklare- frågor och svar

Vad ingår i månadsavgiften?
– I månadsavgiften ingår värme, vatten, ett grundläggande tv-kanalpaket, den fasta kostnaden för ip-telefoni (samtalskostnad tillkommer) samt bredband till en hastighet av 10 Mbit/s. Varje medlem kan själv lägga till de tjänster den önskar, t.ex. fler tv-kanaler eller snabbare bredband. Beställningar görs direkt hos Telia.

 

Finns det någon obligatorisk syssla som föreningens medlemmar måste delta i?
– Nej.

 

Kötid/antal personer i kö för både garage- och parkeringsplats?
– Parkeringsplats med elstolpe för motorvärmare finns oftast tillgänglig vid inflyttning. Kötid för carport är cirka två år. Köanmälan görs på föreningens kontor.

 

Gemensamma utrymmen?
– På Blekingevägen 2 finns en fullutrustad övernattnings- och kalaslokal med fyra bäddar och plats för middag för tolv personer. Bokning av lokalen sker på föreningens kontor.

– Övriga utrymmen som finns att nyttja i föreningen är tvättstugor med tre tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och ett torkrum i varje, samt cykel- och barnvagnsförråd.

 

Finns det beslut om några större reparationer eller ombyggnader?
– Enligt underhållsplanen. Se även Pågående och planerade projekt samt Genomförda projekt.

 

Finns det beslut om några kommande avgiftshöjningar eller -sänkningar?
– Inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget, de senaste tre åren har dock en avgiftssänkning skett årligen på totalt 10,5%.