Flytta hit

Området Sävjaomradet_bild2

Stadsdelen Sävja är som eget litet samhälle med det mesta inom nära avstånd. Här finns affärer, låg-, mellan- och högstadieskola, förskola och fritidshem. Det är nära till fritidsgård, bibliotek, sporthall och ridklubb. Det finns också en vårdcentral med apotek och till Sävja kyrka är det någon kilometer. Cirka tre kilometer söderut ligger Graneberg med båthamn och bad invid Mälaren. Bussförbindelserna till Sävja är goda, bussarna går ofta och det är nära till busshållplatsen.

Kommunikationer

Kommunikationerna till och från Sävja är mycket bra, hit går busslinjerna 5, 12 och 42. Närmaste hållplats för linje 5 och 42 är Smålandsvägen och för linje 12 är den närmaste Skåneresan.

Dagtid på vardagar går linje 5 var tionde minut, gångavståndet till hållplatsen är cirka fem minuter. Resan till Uppsala C tar cirka 20 minuter med linje 5. Övriga linjer är servicelinjer och har en annorlunda linjedragning.

För planering av resa med kollektivtrafiken rekommenderar vi ULs hemsida, ul.se.

Vad finns i kvarteret?

Bostadsrättsföreningen Blekinge består av fyra gårdar med ett punkthus på varje gård.  Det finns gott om parkeringsplatser för både boende och gäster. Gårdarna har minimalt med biltrafik och har även lekplatser för barnen. I två punkthus finns en tvättstuga utrustad med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp/torkrum.

I varje punkthus finns ett cykelförråd i källarplan.

Fastigheter och lägenhetsyta

Föreningen består av femton fastigheter med sammanlagt 152 lägenheter, samt parkeringsytor bestående av carportar, parkeringsplatser med el-plintar och gästplatser.

Vid kontakt med myndigheter är fastighetsbeteckningen Sävja 54:1. Lägenhetsnumret som ska uppges externt är fyrsiffrigt och står i det övre högra hörnet på ytterdörren, t.ex. 1301. Lägenhetsnumret tillika medlemsnumret som används inom föreningen är en till tre siffror långt och står i det övre vänstra hörnet på ytterdörren, t.ex. 99.

Fastigheternas totala bostadsyta är 12 789 m². Byggår 1991 – 1992. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Protector. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning av föreningens hus sker via fjärrvärme.

BRF Blekinges 152 lägenheter varierar i storlek och yta enl följande:

Planritningar

Nedan finns planritningarna för de olika lägenheter som finns inom föreningen. Ritningarna är baserade på originalritningar från när fastigheterna byggdes, lägenheterna kan därför ha förändrats något och ritningarna är inte helt skalenliga.

2 rok, 61,0 m²
2 rok, 64,5 m²
2,5 rok, 77,2 m²
3 rok, 76,0 m²
3 rok, 76,6 m²
3 rok, 84,2 m²
4 rok, 94,0 m²
4 rok, 95,4 m²
4 rok, 102,3 m²
4 rok, 108,1 m²
4 rok, 111,5 m²

 

Lägenheter till salu just nu

Just nu är lägenheterna nedan ute till försäljning. Kontakta respektive mäklare för mer information.

Hemnet bostadsbevakning - Blekingevägen, Uppsala De 30 senaste upplagda bostäderna som matchar din bevakning: Blekingevägen, Uppsala

  • Blekingevägen 13
    på 5 september, 2019 vid 11:52

    Ni finns möjligheten att förvärva en bra planerad 5:a med balkong. Här kommer du in i en rejäl möblerbar hall, som leder vidare till stort kök med god plats för matbordet. Vardagsrum med mycket ljus och utgång till solig balkong. Här finns fyra stycken bra sovrum och goda förvaringsutrymmen i form av stor klädkammare. Bostaden nås smidigt med hiss från entréplan och perfekt för barnfamiljen eller er som behöver fler rum. Sävja är ett uppskattat bostadsområde med bra service och bland annat en uppskattat matbutik. Samtidigt är det enkelt att ta sig till city via den fina cykelvägen, med bil eller via buss med frekventa avgångar in till city. barnvänligt område med flera lekplatser, med fotbollsplaner, skola och förskola i närheten. Men viktigast är nog närheten till skogen, med Lunsens naturreservat intill med alla möjligheter till rekreation, bär- och svampplockning, lek och motion. Stor bra förening som sänkt avgiften. Internet ingår i månadsavgiften. Välkomna med er intresseanmälan! […]

 

Information till mäklare- frågor och svar

Vad ingår i månadsavgiften?
– I månadsavgiften ingår värme, vatten, ett grundläggande tv-kanalpaket, den fasta kostnaden för ip-telefoni (samtalskostnad tillkommer) samt bredband till en hastighet av 10 Mbit/s. Varje medlem kan själv lägga till de tjänster den önskar, t.ex. fler tv-kanaler eller snabbare bredband. Beställningar görs direkt hos Telia.

 

Finns det någon obligatorisk syssla som föreningens medlemmar måste delta i?
– Nej.

 

Kötid/antal personer i kö för både garage- och parkeringsplats?
– Parkeringsplats med elstolpe för motorvärmare finns oftast tillgänglig vid inflyttning. Kötid för carport är cirka två år. Köanmälan görs på föreningens kontor.

 

Gemensamma utrymmen?
– På Blekingevägen 2 finns en fullutrustad övernattnings- och kalaslokal med fyra bäddar och plats för middag för tolv personer. Bokning av lokalen sker på föreningens kontor.

– Övriga utrymmen som finns att nyttja i föreningen är tvättstugor med tre tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och ett torkrum i varje, samt cykel- och barnvagnsförråd.

 

Finns det beslut om några större reparationer eller ombyggnader?
– Enligt underhållsplanen. Se även Pågående och planerade projekt samt Genomförda projekt.

 

Finns det beslut om några kommande avgiftshöjningar eller -sänkningar?
– Inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget, de senaste tre åren har dock en avgiftssänkning skett årligen på totalt 10,5%.